På andra våningen i kontorsbyggnaden närmast CCC hittar man Ztoryfolket, som leds av 31-årige vd:n och styrelseordföranden Nima Samimi. Med 360 kvadratmeter yta är det gott om plats för de totalt elva anställda – men den siffran lär snart växa.

Konceptet som företaget tagit fram har tagits emot mycket väl av testprenumeranterna. Vilket inte är så konstigt.

En månadstidning kostar 60-100 kronor att köpa i butik, men genom Ztory får man tillgång till 253 svenska och utländska tidskrifter för 99 kronor i månaden. Dessutom många nummer bakåt i tiden.

Nima Samimi förklarar hur man gått till väga:

– Ztory är en avknoppning av Paperton, som sedan flera år tillbaka har jobbat nära förlagsbranschen. Utvecklat appar och digitala lösningar för att komplettera deras papperstidningar.

– Vi insåg att problemet för tidskrifter ofta är att ”tröskeln” att testa är hög. Tidningar är dyra. Genom att snegla på vad Netflix åstadkommit inom film och tv och Spotify i musikvärlden tänkte vi att en sån modell skulle passa extra bra för tidskrifter.

Under snart tre års tid har nu arbetet pågått, med mycket finslipningar och bearbetning av tidningsförlag. Under tiden hann visserligen Readly före med att lansera ett liknande koncept, men de erbjuder långt färre titlar. Knappt 100 mot Ztorys 253, till samma pris.

– När vi avslutar provperioden och lanserar tjänsten så kommer vi att ha runt 300 tidningar, däribland drygt 50 engelska och amerikanska magasin. Det är vi ensamma om, säger Nima.

Hur resonerar förlagen? 99 kronor för 250 tidningar blir ju inte mycket att dela på, sen ska väl ni ha en del av kakan också?

– Jo, men den absoluta majoriteten är helt nya läsare, de skulle ändå inte ha köpt tidningarna på Pressbyrån. Dessutom får förlagen upp sina upplagor, vilket är en fördel när de säljer annonser.

Och hur fungerar fördelningen?

– Genom appen har vi koll på vilka tidningar som läses, och hur länge. Vi kan till exempel se att Bamse är överlägset populärast. Det är nog många surfplatteägare som låter barnen använda dem, haha.

I oktober, sannolikt, planerar Nima och hans kollegor gå ut med tjänsten i skarpt läge. Tror han att det går att utveckla en liknande modell för dagstidningar?

– Nja, det är knepigare. Dels lägger de flesta redan ut allt gratis på nätet, dels finns inte samma intresse bland läsarna. Vår styrka är det stora utbudet, men hur många dagstidningar vill man faktiskt läsa...