Genom appen Secret har det blivit möjligt att dela med sig anonymt av tankar och känslor utan att vännerna vet vem det är som ligger bakom skriverierna.
Ett skönt sätt att lätt sitt hjärta, eller som upplagt för mobbning? Mellanstadieeleverna Liam Vidman, Gabriel Johannessen, August Petersson Sand och Martin Persson på Herrhagsskolan tror mest på det sistnämnda.
De har sett mycket reklam för Secret på olika internetsidor, men ingen av dem vill ladda ner den för eget bruk.
– Den verkar inte bra, man får mycket näthat där har jag hört, säger August.
– Ja, när man är helt anonym tar folk möjligheten att skriva jättedumma saker, säger Martin.
De kan se scenarion framför sig där hot och otrevligheter kan få elever att stanna hemma från skolan.
– Skriver någon ”jag ska döda dig” så får man ju panik och blir jätterädd, säger Liam.
I appinformationen står det att Secret är för personer över 17 år. Detta eftersom det bland annat förekommer rå humor, provokativa teman, sexuellt innehåll och referenser till alkohol, tobak och droger.
Olivia Svensson och Irma Dedusic är båda 17 år och studerar på hår- och makeup-programmet på Nobelgymnasiet. De laddade ner appen häromveckan.
– Det var av nyfikenhet. Jag läste precis ett inlägg där någon ville ha skvaller och elakheter om tjejer, och jag vet att en tjej på skolan blivit utsatt för skriverier. Jag tror att folk hängs ut värre när det är anonymt, säger Olivia.
– Än så länge har jag inte sett så mycket kränkande, men man blir lite osäker på vilka man är med och vad de tycker. Man bara väntar på rykten, säger Irma.
De kan se att flera av deras vänner på Facebook använder Secret, men de kan inte se vilka.
– Det hade inte varit så kul att läsa något om sig själv. Ser jag något om någon annan så tänker jag att det inte behöver vara sant, men andra kan ju fortfarande tro på det de läser, säger Olivia.
Hon tänker på att vara försiktig med vad hon lägger ut för information på nätet. Olivia skriver aldrig något privat på Facebook, inte ens i meddelandeform.
– Det är av rädsla för att någon ska komma åt kontot. Det känns som att det förekommer nätkränkningar hela tiden och överallt, man tänker knappast på det längre.
Bland mellanstadiegrabbarna på Herrhagsskolan är det appen Instagram som gäller. Där håller de hyfsat låg profil och är selektiva kring vilka som får följa dem.
– Jag har en låst profil och på Instagram brukar inte folk vara otrevliga i alla fall. Men det är nog vanligare att tjejer blir utsatta för nätkränkningar, tror Martin.